Elokuvan ilmoittaminen

Kotimaiset elokuvat valitsee DocPointin ohjelmistoon kotimainen raati. Haku DocPoint 2016 kotimaiseen esityssarjaan sekä oppilastyösarjaan alkaa 4. toukokuuta 2015. Haku on kaksivaiheinen: 1. vaiheen haku päättyy 11.9. ja toisen 14.10.2015. Elokuva ilmoitetaan festivaalille sähköisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ennen elokuvan ilmoittamista, luethan Kotimaisen ja oppilastyösarjan säännöt 2016 (pdf) huolella!

Festivaalin nimeämä, korkeintaan viisihenkinen valintaraati valitsee vuosittain kotimaiseen esityssarjaan noin 10-15 uutta suomalaista dokumenttielokuvaa ja oppilastyösarjaan korkeintaan 12 oppilastyötä. Oppilastyösarjaan ilmoitettuja elokuvia voidaan nostaa myös kotimaiseen esityssarjaan. Raadin puheenjohtajana toimii DocPointin taiteellinen johtaja.

Valinnoissa painotetaan dokumenttielokuvien luovaa ja elokuvallista toteutusta: esityssarjoihin ilmoitetut TV-ohjelmat, esittelyvideot ja opetusohjelmat jätetään käsittelemättä. Ensi-illat ovat etusijalla. Kotimaiseen esityssarjaan ilmoitettavien elokuvien tuotantomaa tai merkittävä osatuotantomaa tulee olla Suomi. Oppilastyösarjaan ilmoitettavien elokuvien tulee olla suomalaisten oppilaitosten tuottamia. Elokuville ei ole pituusrajoitusta.

Ilmoittautumislomakkeeseen >>

Kansainväliset elokuvat ilmoitetaan festivaalille submission-lomakkeen kautta.

Lisätiedot:
Liina Sipilä
liina.sipila(at)docpoint.info