Info

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään vuosittain tammikuun lopussa. Vuonna 2015 festivaali järjestettiin 14. kertaa.

DocPoint tuo Helsingin valkokankaille parhaat dokumentit Suomesta ja maailmalta. Suomessa se on ainoa vain dokumenteille omistettu tapahtuma ja lajissaan se on Pohjoismaiden suurimpia. DocPoint-festivaalin järjestää DocPoint-elokuvatapahtumat ry.

Elokuvanäytösten lisäksi DocPointin ohjelmistoon kuuluu muun muassa keskustelutilaisuuksia, seminaareja, industry-tilaisuuksia, klubeja ja Masterclass. Olennainen osa DocPointia on myös valtakunnallinen lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO, joka on suunnattu etupäässä koululaisryhmille. DOKKINO kiertää tällä hetkellä 16 kaupungissa ympäri Suomen, ja teki vuonna 2014 yleisöennätyksensä, kun 13 000 lasta ja nuorta vieraili näytöksissä sekä työpajoissa.

DocPoint järjestää myös Doc Lounge Helsinki -klubeja. Doc Lounge on pohjoismainen verkosto, joka järjestää dokumenttielokuvailtoja 16 paikkakunnalla neljässä maassa. Doc Lounge -klubeilla nautitaan uusimmista dokumenttielokuvista sekä asiantuntevista keskusteluista rennossa baariympäristössä. Doc Lounge Helsinki -klubeja on n. kerran kuussa Kansallisteatterin Lavaklubilla.

14. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestettiin 27.1. – 1.2.2015. Festivaalilla vieraili yhteensä yli 30 000 kävijää, mikä on festivaalin tähänastinen kävijäennätys. Festivaalilla esitettiin 165 dokumenttielokuvaa yli 40 loppuunmyydyssä näytöksessä.