Työpajatoiminta

DOKKINO-elokuvaverstaat

rsz_img_5030
Kuva DOKKINO-elokuvaverstaasta Vaasan Vöyrinkaupungin koululta lokakuussa 2014.

DOKKINO järjestää elokuvaverstastoimintaa joissakin kiertuekaupungeissa. Elokuvaverstaassa DOKKINO-näytökseen osallistuva luokka pääsee itse tekemään pienryhmissä omia lyhytdokumentteja alusta alkaen ammattitaitoisen työpajavetäjän johdolla. Elokuvaverstaassa valmistuneet lyhytelokuvat saavat ensi-iltansa kunkin kaupungin DOKKINO-näytöksessä ja ensi-illan jälkeen ne ovat nähtävissä DOKKINOn nettisivuilla, DocPointin YouTube-kanavalla sekä nuorten elokuvantekijöiden Kelaamo-yhteisössä.

Verstaaseen sisältyy kaksi lähiopetuksena tapahtuvaa työpajapäivää, sekä ennakkotehtäviä. Elokuvaverstaaseen mahtuu yksi (max. 25 oppilaan) luokka. Mikäli olet kiinnostunut ilmoittamaan luokkasi mukaan verstaaseen, otathan yhteyttä: dokkino(at)docpoint.info.

Työpajatoiminta on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi syventää mediakasvatusta tekemisen kautta. Nuoret oppivat ymmärtämään, mitä konkreettisesti tapahtuu kameran toisella puolella ja miten häilyvä faktan ja fiktion raja on. Toisaalta ajankohtaiset kysymykset mm. lähdekritiikistä sekä tekijänoikeuksista konkretisoituvat itse tekemisen kautta, ammattitaitoisen ohjaajan tuella. Lisää kuvia elokuvaverstaista DOKKINOn Facebookissa.

Elokuvaverstaissa valmistuneet elokuvat 2015:

Rovaniemi / maaliskuu 2015:
Meidän alakoulumme
Evakko Kairatielle
Alakoulun ajat
6G:n koulutaival
Tampere / maaliskuu 2015:
Ei rytmiä, ei liikettä
Kotka / helmikuu 2015:
Kohti kylmää pohjoista
Sano EI kiusaamiselle
Vauhdilla vapaalle

Elokuvaverstaissa valmistuneet elokuvat 2014:

Pori / huhtikuu 2014
Ongelmako?
Ikilaihduttaminen
Mikkeli / toukokuu 2014
15 asiaa jotka ärsyttää
Päivä yläkoulussa
Kasvoton kiusaaja
Miten nuoren pitäisi käyttää vapaa-aikansa?
Lappeenranta / syyskuu 2014
Massateinin päivä
Ja metsään menee
Vierailu suomalaisessa ruokakaupassa
Kuusamo / syyskuu 2014
Mikä on luontoa?
Mikä kuuluu luontoon?
Neliömetri luontoa, osa 1
Neliömetri luontoa, osa 2
Vaasa / lokakuu 2014
Vaihdetaanko lajeja?
Liiga Sport
Vanteet haltuun

Plan-teemapajat

DOKKINO jatkaa tiivistä, valtakunnallista yhteistyötä Plan Suomi Säätiön kanssa. Plan Suomi Säätiö ja DOKKINO tarjoavat DOKKINO-näytöksiin osallistuville luokille mahdollisuuden osallistua maksuttomiin teemapajoihin elokuvanäytöksen jälkeen. Teemapajoissa tutustutaan yleisesti lapsen oikeuksiin nähtyjen dokumenttielokuvien pohjalta. Teemapajat toteutetaan monipuolisia ja toiminnallisia työtapoja käyttäen sekä osallistujat huomioon ottaen. Planin lasten oikeuksien lähettiläiden vetämiin teemapajoihin voi ilmoittautua elokuvanäytöksessä. Pajat järjestetään kouluissa koulupäivän aikana ja niiden pituudeksi suositellaan 90 minuutin oppituntia (myös 45 min. on mahdollinen).

Lasten oikeuksien lähettiläät ovat koulutettuja lapsen oikeuksien puolestapuhujia, joiden tehtävänä on viestiä lapsen oikeuksista ja kehitysmaiden lasten arjesta. Plan on kansainvälinen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kehitysyhteistyöjärjestö, joka parantaa kehitysmaiden lasten elinoloja pysyvästi.

Lue lisää Plan Suomi Säätiöstä.

Lisätietoja työpajatoiminnasta dokkino(at)docpoint.info.

DOKKINO & YLEn Mediabussi

Vuonna 2012 DOKKINO teki yhteistyötä YLEn Mediabussin kanssa elokuvatyöpajatoiminnan merkeissä.

Nuorten tekemiä dokumenttielokuvia on valmistunut Turussa, Vantaalla, Vaasassa ja Kuusamossa. Elokuvia voi katsoa DocPointin YouTube-kanavalta (Vaasan ja Kuusamon elokuvat) tai YLE Areenasta.