DOKKINO-esitykset 2015

DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma järjestetään jo 13. kertaa!

13_20110126dokkino_c_heidiuutela
Kuva: Heidi-Hanna Karhu

DOKKINO-kiertue starttaa Helsingistä tammikuussa DocPoint–festivaalin yhteydestä. Viisipäiväinen tapahtuma houkuttelee vuosittain tuhansia pääkaupunkiseudun oppilaita ja opettajia elokuvateatteri Maximissa pidettäviin näytöksiin. Helsingistä DOKKINO jatkaa kiertuettaan ja kurvaa viiteentoista muuhun kaupunkiin vuoden 2015 aikana. Viime vuonna DOKKINO kiersi kolmessatoista suomalaisessa kaupungissa ja teki tähänastisen huiman yleisöennätyksensä yli 13 000 katsojalla.

DOKKINO-näytöksiä esitetään Helsingin lisäksi Espoossa, Vantaalla, Kuopiossa, Oulussa, Porissa, Turussa, Jyväskylässä, Mikkelissä, Tampereella, Kuusamossa, Vaasassa, Lappeenrannassa, Kotkassa, Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Tämän vuoden teemana on “Mahtavan vahva minä”. Elokuvissa tarkastellaan minkälaista on olla mahtavan vahva minä: lapsi tai nuori, joka pysyy vahvana vaikka joutuukin tekemään suuria päätöksiä tai joutuu sopeutumaan erikoisiin elämäntilanteisiin ja ottamaan vastuun itsestään. Kaikki elokuvien päähenkilöt kohtaavat haasteita, mutta neuvokkuutensa ja päättäväisyytensä ansiosta selviävät niistä ja elävät elämäänsä rohkeasti ja itsevarmasti eteenpäin.

Välillä on hyvä pysähtyä ajattelemaan, kuinka erilaisissa olosuhteissa ja elämäntilanteissa muut elävät ja mitä yhtäläisyyksiä tai eroavaisuuksia lasten ja nuorten elämissä voikaan olla eri puolilla maailmaa. Toivomme, että tämän vuoden DOKKINO-elokuvat antavat ajattelemisen aiheita, sekä kykyä kohdata oman elämän haasteet ja huippuhetket iloisin mielin.

Elokuvia esitetään kahdessa sarjassa: alakoululaisille (4.- 6.-luokkalaisille) ja yläkoululaisille on omat elokuvasarjansa, joiden elokuvat on valittu ikäryhmien mukaan. Kaikissa DOKKINO-elokuvissa on suomenkielinen tekstitys. Molempien sarjojen kesto on n. 80 minuuttia.

Lisätietoja esitettävistä elokuvista löytyy täältä.

DOKKINO 2015 -kiertue

Menneet esitykset:
Helsinki 26.-30.1.2015
Kotka 10.2.2015
Oulu 17.3.
Rovaniemi 18.3.
Turku 9.4.
Kuopio 15.4.
Pori 16.4.
Mikkeli 22.-23.4.
Jyväskylä 6.5.

Tulevat esitykset:
Vantaa
Espoo
Vaasa
Tampere
Lappeenranta
Kuusamo
Kajaani

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot:

Liina Sipilä
DOKKINO-tuottaja
040 7246 782
dokkino(at)docpoint.info