DocPoiminnat: Minna Parikka, Manna ja Riku Korhonen valitsivat suosikkinsa DocPointin ohjelmistosta

Muusikko Manna, kirjailija Riku Korhonen sekä kenkä- ja asustesuunnittelija Minna Parikka valitsivat suosikkinsa ja suosituksensa DocPointin ohjelmistosta.

DocPoiminnat

DocPoiminnat MANNA-promo-two-smaller-1440x960MANNA

Ihminen on hauras ja hieno. Mua kiinnostaa selviytymistarinat, tai pikemminkin se, miten me yritetään selviytyä. Mitä rakennetaan niiksi suojiksi, joiden takaa toimitaan. Ei unelma paremmasta aina kanna, se on naiivi fantasia ja epäoikeudenmukainenkin viesti. Jokainen tekee mitä voi, mutta eri lähtökohdista. Kaikki nämä valitsemani elokuvat kertovat jollain tavalla tästä; jostain kipeästä mutta myös kauniista. Elämän arvo on muualla kuin photoshopatussa Hollywood-totuudessa. Näissä elokuvissa ovat nähtävissä ne ihmistä oikeasti muokkaavat tapahtumat, jotka jäävät ihon alle ja jotka muistetaan viimeisimpinäkin hetkinä. Se ei ole pelkkää sentimentaalisuutta, vaan ihmisyyttä.”

Rich HillRichHill_nosto
Tässä kiinnostavat ”White Trash” -leima ja olosuhteet, eli perheet ja lapsien vointi.

Sleepless in New York
Elokuvassa pohditaan, miten eri tavoin hylkäämisestä selvitään. Yksi romahtaa, toinen luo romanttisen vertaistodellisuuden. Tässä kiinnostavat ihmisten tavat enemmänkin kuin itse tapahtumat.

Stray Dog
Henkilökuva Vietnamveteraanista. Kissanpentuja paijaileva prätkäjätkä ja isoisoisä, joka yhä öisin heräilee sodan kauhuihin.

Huom: Manna esiintyy Tavastialla 7.2.2015!

Riku KorhonenRIKU KORHONEN

My Name is Salt
Kaunis, vähäeleinen ja hienosti rytmitetty elokuva Gujaratin suola-aavikolla työskentelevästä perheestä. Muuttuu edetessään toiveikkaan hypnoottiseksi runoelmaksi elämän perusasioista: maasta, auringosta, tuulesta, vedestä, suolasta ja ihmisen kärsivällisyydestä karun maiseman keskellä.

Ne me quitte pasNe me quitte pas_nosto
Mahtavaa, että tällaisiakin dokumenttielokuvia tehdään: Marcel ja Bob ovat ns. turhia ihmisiä, kaksi sanavalmista keski-ikäistä juoppoystävystä, joiden risaisesta elämästä ovat kadoksissa niin päämäärä, vaimot kuin ajoittain kaikki tolkkukin, mutta viinaa ja paskanpuhumista riittää. Filmi tasapainottelee hienosti mustan huumorin ja viiltävän koskettavuuden välillä, kun sympaattiset miehet hoitavat yksinäisyyttään kemiallisin konstein ja vaarantavat samalla terveytensä. Voisi tapahtua Suomessa, ja tapahtuukin.

The Dog
Pankkiryöstäjän viihdyttävä ja rivopuheinen muotokuva laajenee kuin huomaamatta filosofiseksi tutkielmaksi siitä, miten ihminen valitsee tiensä ja perustelee oudotkin tekonsa itselleen ja toisille. Päähenkilö John Wojtowicz on äärimmäisen ristiriitainen hahmo, mutta hänen elämänenergiaansa ja uskallustaan tekee mieli ihailla. Elokuva sivuaa myös seksuaalivähemmistöjen elämää ja asemaa takavuosikymmenten New Yorkissa.

DocPoiminnat MINNA-PARIKKA-portrait-2014-by-kristiina-mannikko-07-low-res-2MINNA-PARIKKA

See No Evil
Visualiseti inspiroiva hellyyttävä dokumentti, jossa näytetään vilaus kolmen stara-apinan eläkevuosista. Sydän sulaa heti alkumetreillä, kun vietetään Cheetan synttäreitä. Kyseinen Tarzanin side kick mussuttaa onnellisena kakkua ja istuu sohvalla katselemassa vanhoja leffasuorituksiaan. Vaikka apinavanhusten puuhat ovat koomisia, dokumentti ei unohda faktaa, että apinoiden vanhemmat on tapettu ja lapset kidnapattu viihteen tai tieteen nimissä. Vaikka inhimilliset apinavanhukset ovat eläneet rakastavien kouluttajiensa kanssa vuosikymmeniä, heitä kohdellaan villieläiminä, kahlittuina ja häkeissä.

All American High Revisited
Kasari-jenkki-high-school-kreisikomedioiden ’real deal’. Koulussa kaikkein tärkeintä oikeasti on se, kuka bailaa parhaiten, kenellä parhaat pohkeet, kuka on aktiivisin koululautakunnassa ja kuka vetää eniten bisseä. Paras lentävä lause tulee rakastettavan naivin suomalaisen vaihto-oppilaan suusta: ’I didn’t know that shit can fuck!’, kun hän ihmettelee amerikkalaisen ja suomalaisen teinielämän eroja. Dokkarin ällistyttävintä antia on avioliitto- ja ero-oppitunnit, joissa pidetään feikkihäitä ja käydään läpi avioeroprosessia tulevaisuuden varalle.

Beltracchi – Art of Forgery
Kiehtovaa, kuinka jollain voi olla niin tarkka pensselinvedon silmä-käsi-koordinaatio, että sillä voi luoda kenen tahansa historiallisen maalarin teoksista väärennöksiä Rembrantista Leonardoon. Beltracchi on netonnut taidoillaan huutokaupoissa sievoisia summia. Herran täytyy saada melkoiset kiksit joka kerta, kun ammattilaiset eivät erota hänen teoksiaan aidoista, tai kun hän kävelee museossa teoksensa ohi.

Beltracchi - Art of Forgery_nosto

Kuvat elokuvista Rich Hill, Ne me quitte pas ja Beltracchi – Art of Forgery.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *