Markku Heikkinen

Markku Heikkinen_ohjaaja_Talvivaaran miehetDokumenttiohjaaja ja radiotoimittaja Markku Heikkinen on kasvanut Kainuussa ja valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisen korkeakoulun elokuvataiteen osastolta. Freelancer-radiotoimittajana Ylen kanavilla Heikkinen on ollut vuodesta 1986 alkaen ja dokumenttielokuvia- ja ohjelmia hän on ohjannut vuodesta 1993.

Heikkisen dokumentti Talvivaaran miehet on DocPointin avajaiselokuva tämän vuoden festivaalilla. Elokuva näyttää Talvivaaran arkea kainuulaisen kaivostyöntekijän näkökulmasta: miltä tuntuu herätä aamulla töihin koko Suomen vihaamaan työpaikkaan? Ohjaajan lisäksi festivaalilla vierailee kaksi Talvivaaran miehistä – prosessityöntekijät Juha Korhonen ja Teemu Talvio.

Filmografia:
Talvivaaran miehet (2014)
Perukka (2013)
All Boys (2010)
Ukko ja akka (2010)
Laskettu aika (2009)
Poikien bisnes (2009)
Zavtra – huomenna: Iloista antajaa Jumala rakastaa (2006)
Iltatähti (2004)
Poikakulta (1995)
City on minun (1993)