Jos de Putter

Jos de Putter_ohjaaja_See No Evil_K_AJDraismaJos de Putter (s. 1959) on hollantilainen elokuvaohjaaja, jonka dokumentit ovat voittaneet lukuisia palkintoja festivaaleilla ympäri maailmaa hänen esikoisestaan It’s been a lovely day (1993) lähtien. Hänen toinen dokumenttinsa Solo, the Law of the Favela (1994) voitti maailman suurimmalla dokumenttielokuvafestivaalilla IDFA:ssa arvostetun Joris Ivens -palkinnon. De Putter ei pysy yhdessä aiheessa ja hän kiertää tarinoiden perässä ympäri maailmaa: ”Haluan uusiutua dokumenttiohjaajana jatkuvasti.”

DocPoint-festivaali näyttää de Putterin tuoreimman pitkän dokumenttielokuvan See No Evil (2014), joka on runollinen teos ihmisen petomaisuudesta lähimpiä sukulaisiaan ihmisapinoita kohtaan.

Jos de Putter Helsingissä 27.1.-29.1.

Filmografia:
It’s been a lovely day (1993)
Solo, the Law of the Favela (1994)
Nagasaki Stories (1996)
The Making of a New Empire (1999)
Zikr (1999)
Nor His Donkey (2002)
Dans, Grozny dans (2002)
Brooklyn Stories (2003)
Alias Kurban Saïd (2004)
How Many Roads (2006)
Before the Flood (2006)
In Memoriam Aleksander Litvinenko (2007)
Passers-by (2008)
Beyond the Game (2008)
See No Evil (2014)

Päivitys 27.1.2015: Jos de Putter on valitettavasti joutunut perumaan tulonsa DocPoint-festivaalille. Tiistain 27.1. esityksen Q&A-tilaisuus on tästä syystä myös peruttu.